У Чернігові в підпільному цеху виготовляли фальсифіковану горілку / фото cheline.com.ua

У Чернігові ліквідували підпільний цех, де у промислових масштабах виготовляли фальсифіковану горілку із рідини для розріджування лакофарбових виробів.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій Головного управління ДФС у Чернігівській області.

Підпільне виробництво організував мешканець Чернігова у власному приватному будинку та орендованому складському приміщенні. Він реалізовував власну продукцію під виглядом відомих торговельних марок гуртовим покупцям у Чернігівській області та в інших регіонах. Покупців знаходив через інтернет, зокрема і за допомогою забороненої в Україні соцмережі, активно користувався мобільними сервісами.

Відео дня

Читайте такожНа Донеччині вилучено контрафактного алкоголю й обладнання на 28 мільйонів гривень (фото, відео)

Щомісячно у підпільному цеху виготовлялось до 30 тисяч літрів фальсифікованих алкогольних напоїв.

"Спирт він отримував з рідини для розріджування лакофарбових виробів, шляхом очищення її кустарним способом", - розповіли в ДФС.

З незаконного обігу вилучено 12,4 тонн спирту та 1,7 тонн готового до реалізації фальсифікату. Також були вилучені обладнання для виготовлення, розливу та пакування алкогольних напоїв і спирту, фурнітура, пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту. Загальна вартість вилученого становить 3,4 мільйона гривень.

Зловмисник реалізовував фальсифікат під виглядом відомих торговельних марок / фото cheline.com.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що у лютому цього року в Чернігові правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованого елітного алкоголю.