Держвиконавиця виставила на продаж квартиру в Харкові з підробленими документами / фото УНІАН

Харківська прокуратура направила в суд справу 40-річної колишньої виконавиці одного з районних відділів ДВС, за якою жінка фіктивно намагалася продати арештовану квартиру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харкова.

Читайте такожУ Харкові грабіжник викрав авто у таксиста й влаштував погоню (відео)

Відео дня

У прокуратурі зазначають перебіг подій: держвиконавиця виставила на продаж квартиру в Харкові, площею 120 кв.м. з підробленими документами, житло належало територіальній громаді Харкова. Тоді була розіграна судова суперечка – квартиру намагалися привласнити шахраї нібито в рахунок непогашеного боргу. Суд задовольнив позов і прийняв рішення продати квартиру для компенсації фіктивного боргу.

Після судового розгляду правоохоронці розпочали кримінальне провадження, але згодом розгадали махінації шахраїв і наклали арешт на квартиру.

В ході слідства з’ясували, що держвиконавиця приховала відомості про причетність квартири до судових справ, підробила матеріали виконавчого провадження і  підготувала фейкові документи для збуту квартири на електронному аукціоні.

"Переможець торгів заплатив за житло трохи понад 1 млн. грн. Гроші надійшли на рахунок районного відділу виконавчої служби. Після цього суму розподілили між учасниками виконавчого провадження, до яких входять також позичальник і боржник. Таким чином більшу частину коштів від продажу нерухомості  отримали аферисти. Одночасно з’ясувалося, що переможець аукціону не може оформити права власності на майно, оскільки у квартири вже  є законний власник - територіальна громада, і житло виставили на продаж незаконно", - зазначають у прокуратурі.

Держвиконавиця проходитиме по за ст. 364 і 366 ККУ (зловживання службовим становищем і службове підроблення). Також правоохоронці встановили, що протиправні дії не були б можливими без їх погодження з начальником районного відділу ДВС, йому оголошено про підозру за ст. 367 ККУ.