Працівники сготелю, що сгорів, кажуть, що пожежа почалася внизу, у приміщенні пральні / фото УНІАН

Масштабну операцію розпочали правоохоронці після пожежі в одеському готелі "Токіо Стар".

Протягом дня 18 серпня вони провели обшуки на всіх об'єктах, що належать власнику готелю Вадиму Чорному, у тому числі в готелі "Зірка". Крім самого бізнесмена, затримано ще три людини, пише Думская із посиланням на джерело з-поміж співробітників готелю.

"У слідчих діях бере участь СБУ. У "Токіо" вилучили документи, гроші з сейфа на ресепшені, обшукали кімнати. Також обшукали апартаменти, що належать Вадиму. Затримані керівник "Зіркою" Валентина Іванівна і двоє техніків, які займалися проведенням і дрібним ремонтом", - говорить джерело.

Відео дня

Працівники готелю, що сгорів, кажуть, що пожежа почалася внизу, у приміщенні пральні, і за лічені хвилини поширилася до верхнього поверху.

Читайте такожУ поліції Одещини назвали версії причин смертельної пожежі в "Токіо Стар"

З можливих причин, крім замикання, називають неякісний ремонт (за кілька днів до пожежі в районі пральні працювали з проводкою), і ненавмисний підпал.

"У нас в готелі є маленькі кімнати без вікон. Палити заборонено, але були порушення цієї заборони. Від чого точно зайнялося, ніхто поки що не говорить", - зазначило джерело.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 17 серпня в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. 9 людей загинули, 9 були госпіталізовані. Один із них - громадянин Сьєрра-Леоне сказав, що хоче відбути на батьківщину. Серед госпіталізованих була також мешканка Херсонській області Олена Хомич, 1996 р.

Правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України затримали власника готелю "Токіо Стар", відомого підприємця Вадима Чорного.

Зараз прокуратура готує йому підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки у готелі, що спричинило загибель 9 людей (ч. 2 ст. 270 КК України) та клопотання про обрання запобіжного заходу.