Власник готелю - відомий підприємець Вадим Чорний / pushkinska.net

В Одесі правоохоронці затримали відомого підприємця Вадима Чорного - власника готелю «Токіо Стар», в якому під час пожежі загинули 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, Чорного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, в рамках досудового розслідування слідчі обласної поліції затримали фактичного власника готелю «Токіо Стар» В. Чорного», - повідомили в прокуратурі.

Відео дня

Зараз прокуратура готує зазначеній особі підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки у готелі, що спричинило загибель дев'яти осіб (ч. 2 ст. 270 КК України) та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Читайте такожУ поліції Одещини назвали версії причин смертельної пожежі в «Токіо Стар»

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. В результаті пожежі загинули дев'ять осіб, постраждало - 10, врятовано - сім, евакуйовані - 136. За даними ДСНС, орієнтовно в готелі знаходилися 200 осіб.

За фактом пожежі в готелі «Токіо Стар» поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У свою чергу Держбюро розслідувань почало розслідування за фактом недбалості працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, через яких сталася пожежа в готелі.

У ДСНС заявили, що планували в липні перевірити «Токіо Стар», але представник Служби не був допущений до перевірки через зміну власником права власності готелем.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив негайно розпочати перевірки готелів і санаторіїв через пожежу в Одесі.

У зв'язку із загибеллю людей в готелі «Токіо Стар» в Одесі 18 серпня оголошено днем жалоби.