REUTERS

Міністерство закордонних справ України заявляє про загибель одного українського моряка та госпіталізацію ще одного з судна "Магус" від отруєння метиловим спиртом.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Відповідно до інформації, наданої керівником Морського рятувально-координаційного центру міста Новоросійськ, 20 серпня 2019 року надійшло звернення від капітана судна "Магус" щодо знаходження на борту танкера двох членів екіпажу, громадян України, з ознаками отруєння метиловим спиртом. Внаслідок отруєння один з постраждалих помер", - повідомили у МЗС.

Відео дня

Читайте такожПірати захопили біля берегів Камеруну групу моряків, серед яких є українець

Водночас, у МЗС зазначили, що другу особу було перевезено до лікарні порту "Тамань" (Краснодарський край).

"На даний час громадянин України перебуває в реанімаційному відділені цього закладу", - йдеться у повідомленні.

"Генеральним консульством України у місті Ростов-на-Дону проведено розмову з представником компанії судновласника, офіс якої знаходиться в місті Одеса. За наданою інформацією, близькі родичі громадян України поінформовані, вживаються організаційні заходи по перевезенню тіла померлого", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, було сказано, що у Генконсульстві України зазначена справа перебуває на контролі, підтримується постійний контакт із згаданим представником компанії для координації можливих спільних заходів.

Як повідомляв УНІАН, раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація, що сьогодні в районі порту Тамань (Краснодарський край РФ) від отруєння метиловим спиртом померли двоє громадян України, які працювали моряками на судні "Магус" під прапором Панами.