Зловмисниця працює директором школи / фото: ГУ Нацполіції Дніпропетровської області

Бабушкінський районний суд м. Дніпро 24 серпня обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту 56-річній жінці-опікуну, яка обмотала скотчем та прикувала ланцюгом до дивана свого 8-річного вихованця.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, підозрювану зобов’язали не залишати місце постійного проживання без дозволу слідчого з 21:00 по 6:00 на період до 22 жовтня.

За даними правоохоронців, зловмисниця є директоркою однієї з міських шкіл. Наразі подальші слідчі дії тривають. 8-річний хлопчик пройшов судово-медичну експертизу, висновки якої долучені до матеріалів кримінального провадження. Згідно з довідкою, на тілі дитини виявлені численні тілесні ушкодження у вигляді синців та саден. На даний час всі четверо дітей, якими опікувалася жінка, вилучені з родини та знаходяться у центрі реабілітації. З ними працюють психологи.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, сьогодні прокуратура має намір подати апеляцію на рішення суду першої інстанції, вимагаючи для зловмисниці арешту. Також підготовлено подання до суду на відсторонення жінки від займаної посади.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня поліція виявила в квартирі жінки замотаного скотчем з зав’язаними очима та прикутого ланцюгом до дивана 8-річного хлопчика. Крім нього в родині було ще троє дітей – віком 4, 6 та 13 років.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом скоєння злочинів відносно малолітньої дитини за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 та ст. 166 КК України (катування, незаконне позбавлення волі людини, злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).