Від отриманих травм військовослужбовець помер під час транспортування до медзакладу / фото УНІАН

Cлідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, розслідують обставини загибелі військовослужбовця-контрактника оперативного командування «Північ», що сталася 7 вересня поблизу села Гончарівське Чернігівської області.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

За попередньою інформацією, під час руху колони військової техніки водій БРЕМ (броньованої ремонтно-евакуаційної машини) порушив правила водіння спеціальної машини та здійснив наїзд на військовослужбовця, притиснувши його до танку Т-64БВ, який рухався попереду.

Відео дня

Від отриманих травм військовослужбовець помер під час транспортування до медичного закладу.

У ДБР повідомили, що вже проведено огляд місця події, допитано учасників та очевидців; готуються клопотання про призначення відповідних експертиз; проводяться слідчі експерименти.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України (порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило загибель потерпілого), що карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня на Чернігівщині поблизу с. Гончарівське під час переміщення техніки внаслідок порушення заходів безпеки загинув військовослужбовець військової служби за контрактом.

За фактом для з’ясування причин і обставин трагедії в оперативному командуванні призначене службове розслідування.