Водій фури знаходиться під цілодобовою охороною / od.npu.gov.ua

В Одеській області дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинули 9 пасажирів маршрутки, сталася через виїзд автоцистерни на зустрічну смугу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив заступник начальника управління превентивної діяльності регіонального главку Нацполіціі Владислав Ткаченко.

Читайте такожАвтівку розірвало на частини: в ДТП у Чернігові загинуло 4 людини (фото)

Відео дня

Засідання проходило під головуванням в. о. голови Одеської обласної державної адміністрації Світлани Шаталової і було присвячена виключно обставинами ДТП, що сталася 21 вересня на 12-му км траси Одеса - Білгород-Дністровський між селами Нова Долина і Прилиманське Овідіопольського району.

Як зазначив Ткаченко, передбачається, що зіткнення пасажирського мікроавтобуса і автоцистерни сталося через виїзд останньої на смугу зустрічного руху.

«З боку Одеси в бік міста Білгорода-Дністровського рухався автотягач з причепом, водій якого виїхав на смугу зустрічного руху ...», - заявив Ткаченко.

У той же час він не зміг уточнити, чому саме це сталося - водій не впорався з керуванням, через технічну несправність машини, проблеми з дорожнім покриттям або щось інше.

Ткаченко заявив, що це - компетенція слідства. Водія вантажівки затримано в порядку ст. 208 КПК України. Зокрема, чоловік перебуває на лікуванні в Одеській обласній клінічній лікарні під цілодобовою охороною і сьогодні має бути вирішено питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня в Овідіопольському районі Одеської області в результаті зіткнення маршрутки і автоцистерни загинуло 9 осіб, у тому числі - неповнолітній, ще четверо госпіталізовано у тяжкому стані.

Водія вантажівки затримано.

Сьогодні в Одеській області оголошено жалобу.