Нападником виявився поліцейський Василь Твердохліб / facebook.com/MVS.LVIV

У Полтаві в неділю, 29 вересня, на вулиці Небесної Сотні співробітник правоохоронних органів з приятелем у нетверезому стані приставав до жінки, а також напав на студента, відбивши йому битою селезінку.

За словами прес-секретаря поліції Полтавській області Юрія Сулаєва, перехожий намагався захистити жінку, за що і був побитий зловмисниками. На допомогу дружині вийшов її чоловік, вистріливши вгору з пристрою для відстрілу гумових куль, яким володіє на законних підставах. Через кілька хвилин на місце події приїхала поліція.

Керівник громадської організації "Українська академія лідерства" Роман Тичківський написав у Facebook, що напад стався також на двох студентів академії. Один з них – 17-річний Максим – від удару бейсбольною битою отримав розрив селезінки. Йому зробили операцію, і він зараз знаходиться в лікарні.

Керівник поліції Полтавщини Андрій Замахін заявив, що одним із нападників виявився співробітник батальйону патрульної служби особливого призначення "Полтава".

У виписці з Єдиного реєстру досудових розслідувань, яку опублікував Роман Тичківський, зазначається, що поліцейського звати Василь Твердлохліб.

Відкрито кримінальне провадження за статтями "умисне тяжке тілесне ушкодження" і "умисне легке тілесне ушкодження" Кримінального кодексу України. Справу буде розслідувати Державне бюро розслідувань.

Замахін заявив, що за його наказом призначено службове розслідування, після завершення якого вирішать, чи залишати нападника на службі.