Біля Львова здійснив аварійну посадку Ан-12 / фото lv.dsns.gov.ua

Неподалік аеропорту Львова військовий літак АН-12 здійснив аварійну посадку.

Як повідомили в ГУ ДСНС України у Львівській області, 4 жовтня о 07:10 до Служби порятунку «101»  надійшла повідомлення, що при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту «Львів» зник з радару транспортний літак Ан-12.

Читайте такожСтало відомо причину екстреної посадки літака Львів-Анталья в аеропорту "Одеса"

"О 07:29 один член екіпажу вийшов на зв'язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку. О 07:46 літак Ан-12 знайдено на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги. Горіння не спостерігається. Проводиться вивільнення екіпажу із пошкодженого літака", - повідомили у ДСНС. 

Падіння літака біля Львова: останні подробиці

Стан трьох вивільнених після падіння транспортного літака Ан-12 біля Львова трьох членів екіпажу важкий.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Внаслідок падіння літака п'ять осіб загинули, трьох членів екіпажу підрозділами ДСНС деблоковано та передано працівникам швидкої медичної допомоги (стан важкий)", - йдеться у повідомленні.

Стан постраждалих після падіння АН-12: відео

Кількість загиблих внаслідок падіння літака під Львовом зросла

Як повідомив у себе на сторінці в Facebook міністр інфраструктури України Владислав Кріклій, кількість загиблих внаслідок аварійної посадки літака у Львівській області зросла до п'яти осіб.

«П’ятеро загиблих», - написав він.

За його словами, аварійна посадка здійснена у зв’язку з закінченням пального. Наразі, як додав міністр, розпочато розслідування.

Перше відео з місця авіакатастрофи Ан-12 під Львовом

Падіння літака під Львовом: куди летів, де впав і хто знаходився на борту

Від ДСНС залучено 41 осіб особового складу та 7 одиниці спецтехніки.        

Водночас, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич на своїй сторінці у Facebook повідомив, що на борту літака було 7 людей. За даними депутата є постраждалі та загиблі. 

В аеропорту "Львів" повідомили, що літак летів з іспанського Віго до турецького Стамбулаі та здійснював посадку у Львові для дозаправки. Одразу ж перед запланованою посадкою він зник з радарів.

"О 6:45 літак зник з радарів, а в аеропорту спільно з рятувальниками розпочали рятувально-пошукові роботи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив окремо голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк у соціальній мережі Facebook, на борту літака Ан-12 UR-CAH авіакомпанії «Україна Аероальянс» перебувало 7 членів екіпажу. Літак виконував рейс по маршруту Віко (Іспанія) - Львів. За його словами, літак здійснив аварійну посадку на ґрунт в с. Сокільники.

"За попередніми даними є загиблі. Аварійна посадка була здійснена у зв’язку з закінчення пального. Розпочато розслідування зазначеної події", - заявив Соколюк.