Зловмисник влучив в обличчя, шию та грудну клітку таксиста / фото REUTERS

У Сумах поліція затримала 29-річного чоловіка, який здійснив близько 20 пострілів у таксиста.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури області, подія сталась 14 жовтня.

Встановлено, що у Сумах водій таксі близько 22:12 приїхав за викликом на вулицю Котляревського, де забрав чоловіка і жінку та відвіз їх на вул. Гетьмана Мазепи. Прибувши за вказаною адресою, пасажири вийшли з таксі, при цьому чоловік повідомив, що розрахується за проїзд після того, як підніметься в квартиру і візьме кошти.

Відео дня

«На цьому ґрунті між таксистом і пасажиром виник словесний конфлікт, під час якого останній дістав предмет, ззовні схожий на пневматичний пістолет, та здійснив близько 20 пострілів у таксиста, влучивши при цьому в обличчя, шию та грудну клітку потерпілого. Співробітники поліції оперативно затримали нападника та вилучили в нього зброю», – розповіла прокурор Сумської місцевої прокуратури Галина Рекуненко.

Сумською місцевою прокуратурою у вівторок, 15 жовтня, зловмиснику повідомлено про підозру.

«Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України, до обрання запобіжного заходу він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання», – зазначається у повідомленні.

За скоєне зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомила кореспонденту УНІАН речниця прокуратури області Наталія Науменко, крім того, у 2011 році зазначений чоловік вже був засуджений на 5 років за крадіжку, грабіж та зґвалтування.

Крім того, саме він у липні цього року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в Сумах підійшов на вулиці до незнайомих йому двох дівчат, які розмовляли між собою. Нетверезому чоловікові здалося, що вони висловлювали на його адресу образи. Без зайвих слів він спочатку ударив в обличчя одну дівчину, а після того розбив пляшку об голову іншої та наніс їй близько 5 порізів скляними уламками. Його дії було кваліфіковано за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) ККУ, а розслідування тієї справи ще триває, здійснюється ряд експертиз.

«Наразі прокуратура проситиме суд про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – наголосила Науменко.