На час скоєння злочину чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння / поліція Львівщини

У місті Стрий Львівської області затримали 28-річного місцевого мешканця, який кинув гранату у житловому будинку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Читайте такожУ Рівному на подвір’я екс-посадовця та депутата кинули гранату (фото)«Повідомлення про вибух у під’їзді житлового будинку надійшло до поліції 6 листопада близько 23.35… Як встановили правоохоронці, до скоєння злочину причетний 28-річний мешканець цього ж будинку. Він взяв гранату РГД-5, вийняв кільце та кинув її на сходову клітину. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Встановлено, що на час скоєння злочину чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння», – зазначається в повідомленні.

Відео дня

Також повідомляється, що під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили та вилучили у помешканні затриманого речовину, схожу на марихуану.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як раніше повідомляв УНІАН, граната вибухнула на сходовій клітці між другим та третім поверхами.