У центрі повинні провести стаціонарну комісійну комплексну судову психолого-психіатричну експертизу чоловіка / УНІАН

Колишнього військового Олексія Белька, який погрожував підірвати столичний міст Метро, перевезли до міського центру судово-психіатричної експертизи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Масі Наєм.

Перевезли чоловіка для проведення стаціонарної комісійної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області затримали псевдомінера київського метро

Таким чином, засідання Апеляційного суду з обрання запобіжного заходу, призначене на сьогодні, знову перенесли на 9 грудня.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро чоловік погрожував зброєю і заявив про намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів. Поліція кваліфікувала загрози як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. Під час затримання чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем Олексієм Бельком.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозру в тероризмі.

Йому інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу. Затриманий розповів поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей.

20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав Бельку запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у 288 тис. грн.