У пожежі загинули дві людини / ДСНС

Сьогодні в Суворовському районі Одеси під час пожежі у квартирі багатоповерхового будинку загинули пенсіонерка та її 3-річна онука.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, приблизно о 10.20 до служби порятунку надійшло повідомлення про задимлення в під'їзді на 5-му поверсі 9-поверхового житлового будинку по вулиці Семена Палія, 78.

Після прибуття на місце події рятувальники встановили, що загоряння домашнього майна сталось у квартирі на 5-му поверсі.

Відео дня

О 10:56 пожежу було локалізовано й об 11:00 - ліквідовано на площі 10 кв. м. Під час гасіння пожежі евакуйовано 6 осіб, врятовано 2 особи.

Також виявлено двох загиблих - 82-річну жінку та 3-річну дівчинку.

Ймовірна причина пожежі - аварійний режим роботи електричного подовжувача.

Читайте такожПід Дніпром поліцейському спалили автомобіль, підозрюваного затримали

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, попередньо встановлено, що загоряння сталось у дитячій кімнаті, де гралися двоє дітей - 4 і 3 років. В іншій кімнаті цієї ж квартири перебувала пенсіонерка, з якою мати залишила дітей і пішла на роботу.

Коли спалахнуло полум'я, старша дівчинка відразу вибігла з квартири, а молодша дівчинка й пенсіонерка загинули.

Як зазначається, жінку виявили біля дверей на сходах, а дитину - в дитячій кімнаті під диваном. За попередньою інформацією, вони отруїлись продуктами горіння.

Попередньо подію кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України: п. 2 ч. 2 ст. 115 з позначкою «нещасний випадок» і ст. 166 (злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною або за особою, стосовно якої встановлена опіка чи піклування).

Тіла загиблих направили на судово-медичну експертизу для з'ясування остаточної причини смерті. Обставини та причини пожежі встановлюються.