Пожежу в коледжі в Одесі до цього часу ще не загасили / od.dsns.gov.ua

В Одесі під час загоряння коледжу вогонь охопив приміщення одразу кількох установ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Читайте такожЄ загроза обвалу стін: рятувальники поки не можуть почати пошуки зниклих у згорілому коледжі людей

Відео дня

"Слід додати, що пожежа охопила приміщення одразу кількох установ: Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також Інституту археології, Інституту біології південних морів НАН та Бюро технічної інвентаризації міста", - зазначила міністр.

За її словами, наразі безвісно зниклими є 14 людей, серед яких і директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович.

"Пожежники борються із вогнем вже добу, але досі пожежу не вдалось ліквідувати. Лише після цього рятувальники зможуть провести розшукові роботи у приміщенні. Очевидно, жертв трагедії може стати більше", - зазначила Новосад.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тисячі квадратних метрів. Того ж дня пожежу було локалізовано, але станом на ранок 5 грудня не ліквідовано. За інформацією президента Володимира Зеленського, в результаті пожежі загинула 16-річна студентка, 14 людей зникли безвісти (серед них – п‘ять студентів), ще 27 осіб перебувають у лікарнях. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.