Ганна Бортюк, загибла викладачка коледжу / Facebook Анни Бортюк

В Одесі з-під завалів згорілого коледжу дістали тіло викладача Ганни Бортюк. Вона вважалася однією з 15 безвісти зниклих.

Її чоловік – пожежник – був присутній під час пошуків і спостерігав, як тіло дружини діставали з-під уламків, пише "Обозреватель".

У 44-річної викладачки коледжу економіки, права та ресторанно-готельного бізнесу Ганни Бортюк залишилася сім'я – дорослі син та донька, літні батьки й чоловік.

Відео дня

Читайте такожПожежу в коледжі Одеси повністю не погасили - пошуки зниклих ускладнюються

Її чоловік, Микола, працює в ГУ з надзвичайних ситуацій Одеської області. Він багато років був рятувальником, а останнім часом працює в управлінні. "Але коли пожежники отримали виклик з коледжу, то вони Миколі зателефонували й сказали, що їдуть гасити пожежу туди, де працює його Аня. Звичайно, він кинувся туди", – розповідає один зі знайомих сім'ї.

На дзвінки дружина не відповідала. Донька Олександра постійно набирала маму по телефону, хвилин 15-20 ще виклик йшов, а потім зв'язок обірвався. Ганна ніколи не брала із собою телефон на пари, можливо, і цього разу вона залишила його в учительській.

Студенти розповідали, що Ганна Бортюк виводила дітей з охопленої вогнем будівлі, потім знову поверталася туди й знову виводила. "Ймовірно, тому що вона сама мама двох дітей. А ще її чоловік працював рятувальником, вона знала, що потрібно робити. Він весь час їй казав: "Аню, якщо буде пожежа, біжи нагору. Коли конструкції будуть обвалюватися, тебе хоч не завалить". Її першою і знайшли, тому що вона була нагорі. Її тіло не було обгорілим, а лише вкрите сажею, а з носа йшла кров. Вона задихнулася", – каже її знайома.

Ганна Бортюк багато років працювала в цьому коледжі, викладала інформатику. Знайомі кажуть, що викладання було її улюбленою справою.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м.

Одразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки, увечері 5 грудня під завалами була виявлена загибла жінка-викладач.

Внаслідок пожежі постраждало понад 30 людей, 22 з них станом на 9.00 6 грудня перебували в стаціонарах.

За фактом пожежі порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії спалаху - аварійна робота електрообладнання і навмисний підпал.

Сьогодні в ДСНС заявили, що надії знайти в обгорілому будинку живих людей, немає.