ДБР відкрило справу через смертельну пожежу в інтернаті / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом смертельної пожежі у Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Справу порушено за фактом можливого неналежного виконання службових обов'язків посадовцями управління ДСНС у Луганській області.

Відео дня

"Слідство надасть оцінку діям посадових осіб ГУ ДСНС у Луганській області, які попередньо здійснювали нагляд та перевірку функціонування аварійно-рятувальних систем лікувального закладу", - йдеться у повідомленні.

У ДБР пояснили, що причини виникнення пожежі встановлює Нацполіція в рамках ще одного досудового розслідування. Бюро ж натомість відкрило провадження за статтею про службову недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомляв УНІАН, у Луганській області 22 грудня в корпусі Старобільського обласного психоневрологічного інтернату сталася масштабна пожежа, в якій загинули чотири людини. Ще троє людей отримали тілесні ушкодження, їх госпіталізували в лікарню Старобільська. 23 грудня в регіоні було оголошено днем жалоби.