Ілюстрація REUTERS

Українська сторона наполягатиме, щоб розслідування причин катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані проводилося в максимально публічній площині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив під час брифінгу сьогодні в Кабінеті міністрів.

Читайте такожКатастрофа українського Боїнга в Тегерані: 176 осіб загинуло, всі подробиці (фото, відео)

Відео дня

"Розслідування буде проводитися багатьма групами. Всередині Ірану будуть працювати офіційні органи цієї держави. І ми, звичайно, вже подали необхідні клопотання для того, щоб бути залученими до цього розслідування на території Ірану. Звичайно, проведення розслідування, перш за все, має відбуватися на місці трагедії", - сказав Гончарук.

Він додав, що поки рано робити висновки. "Ми, безумовно, будемо вимагати, щоб це розслідування проводилося в максимально публічній площині. Щоб всі публічні міжнародні організації, які здатні будуть посилити довіру до цього розслідування, були залучені", - наголосив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи літак МАУ, пасажири та екіпаж загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06:10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, зокрема дев’ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.