На Херсонщині у зв'язку з вбивством жителя Каховки трьох поліцейських відсторонили, ще трьох – звільнили / фото із соцмереж

На Херсонщині трьох поліцейських, які мали відношення до розслідування вбивства у новорічну ніч 26-річного жителя Каховки, відсторонили від займаних посад, ще трьох – звільнили.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Згідно з повідомленням, керівництво обласного главку поліції призначило проведення службового розслідування відносно начальника Каховського відділу поліції та працівників, які безпосередньо мали відношення до розслідування вбивства, що сталося в новорічну ніч у місті Каховка.

Відео дня

«За результатами розслідування трьох працівників відсторонили від займаної посади, трьох – звільнили з органів внутрішніх справ, ще до трьох співробітників застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін зазначив, що стосовно поліцейських застосовані найсуворіші дисциплінарні стягнення.

Читайте такожВбивство у Каховці: голова Херсонської ОДА обіцяє контролювати хід розслідування

«Так, відносно керівництва Каховського відділу поліції застосовано дисциплінарне стягнення – звільнення з займаної посади. Стосовно чергового відділу та відповідального від керівництва, які перебували у добовому наряді в день вбивства, а також відносно слідчого, у провадженні якого знаходилося справа щодо вбивства чоловіка, застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді. Членів слідчо-оперативної групи, а саме слідчого та оперуповноваженого карного розшуку, які перебували на виклику про вбивство чоловіка, звільнено з органів внутрішніх справ України», - повідомили в поліції.

Крім того, старший інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Каховського відділу поліції, який на момент злочину перебував у компанії підозрюваного, також звільнений з органів внутрішніх справ України. За результатами службового розслідування відносно нього матеріали направлені в Державне бюро розслідувань.

Як повідомляв УНІАН, вранці 1 січня 2020 року в м. Каховка Херсонської області 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці в 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. 3 січня суд заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

За фактом вбивства розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції.

4 січня під місцевим управлінням поліції відбулася акція протесту. Місцеві жителі вимагали розслідування резонансного вбивства.

Згодом генеральний прокурор Руслан Рябошапка визначив групу прокурорів Офісу, які координуватимуть роботу слідчих та прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства жителя Каховки.