Бойовики два тижні незаконно утримували українця у підвальному приміщенні / фото Pietro Izzo via Flickr

Контррозвідка Служби безпеки України викрила чергову спробу терористичної організації «МДБ ДНР» завербувати жителя Дніпра.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що у грудні 2019 року під час перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області бойовики так званої «МДБ ДНР» викрали бізнесмена з Дніпра, який збирався відвідати батьків у рідному Донецьку», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУламки пошкодили мозок: у Дніпрі померла постраждала від вибуху петард у квартирі 17-річна дівчина

Терористи звинуватили чоловіка у діяльності на шкоду самопроголошеній «ДНР», зокрема у роботі на українські спецслужби.

У СБУ зазначають, що бойовики два тижні незаконно утримували українця у підвальному приміщенні, застосовуючи методи психологічного та фізичною тиску. «Погрожуючи розправою над рідними вони схилили його до конфіденційного співробітництва», - йдеться у повідомленні.

Терористи поставили йому завдання збирати та передавати інформацію про патріотичні організації, з якими він підтримував контакти. Крім того бойовики «конфіскували» у нього значну суму грошей та авто.

У СБУ зазначають, що відразу після повернення на підконтрольну українській владі територію чоловік потрапив у поле зору оперативників. «За результатами перевірки було встановлено, що він не здійснив жодних дій на шкоду державній безпеці України», - йдеться у повідомленні.