У СІЗО Одеси врятували неповнолітнього від смерті / ru.tv8.md

В Одеському слідчому ізоляторі неповнолітній ув'язнений намагався вчинити самогубство.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, за результатами проведеної комплексної перевірки СІЗО у зв'язку з інцидентом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання посадовими особами ізолятора своїх службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх) ККУ.

«Прокурори виявили, що адміністрацією установи вкрай неефективно проводиться індивідуально-профілактична робота з найбільш небезпечною категорією осіб з точки зору можливості вчинення ними самогубства. Це призводить до того, що неповнолітні наносять собі каліцтва... Як наслідок, під час перебування в СІЗО неповнолітній скоїв спробу самогубства», - пояснили в прокуратурі.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині засудженим не платили зарплату за контрагентські роботи

За інформацією відомства, цей випадок не поодинокий.

«Так, правоохоронці зареєстрували ще три кримінальні провадження за фактами отримання неповнолітніми тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 120 «Доведення неповнолітнього до самогубства» ККУ)», - відзначили в прес-службі.

Як уточнило УНІАН поінформоване джерело у правоохоронних органах, згаданий неповнолітній, 2003 року народження, намагався вчинити самогубство в кінці січня. Він намагався перерізати собі вени одноразовим лезом.