Марія Андреас судитимуть за підроблений диплом / фото vecherniy.kharkov.ua

Харківська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Марії Андреас, колишньої радниці ексглави Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної, через нібито підробку диплому про вищу освіту.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Читайте такожУ Києві викрили продавців підроблених дипломів про вищу освіту

Відео дня

За даними слідчих, під час проходження конкурсу на посаду членкині Нацради з питань телебачення і радіомовлення Андреас надала конкурсній комісії диплом про здобуття вищої освіти.

Підозрювана не пройшла спецперевірку, оскільки виявилося, що диплом підроблений, про що Нацрада повідомила правоохоронцям.

11 лютого 2020 року обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Комітет парламенту з питань гуманітарної та інформаційної політики оголосив відбір кандидатур на заміщення трьох вакантних посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.