Суд визнав жінку винною / фото www.depo.ua

В Одеській області засуджено жінку, яка викинула в квітні минулого року до вигрібної ями свого новонародженого сина.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з вироку Березівського районного суду Одеської області.

Суд встановив, що уродженка Молдови, громадянка України, будучи незаміжньою, у серпні 2018 року завагітніла. Вона визнала, що дитина була для неї небажаною, і, щоб уникнути осуду знайомих і рідних, приховувала вагітність. Тому до медичних установ не зверталася, на відповідному медобліку не перебувала.

Відео дня

2 квітня 2019 року, приблизно о 2:00, перебуваючи в кімнаті житлового приватного будинку, де тимчасово проживала, вона відчула біль у животі.

«Перебуваючи в приміщенні кухні і усвідомлюючи, що починаються пологи, враховуючи стресовий стан, зумовлений важким матеріальним становищем, обвинувачена вирішила вбити дитину одразу ж після пологів», - йдеться в документі.

Як зазначається, жінка народила стоячи життєздатного хлопчика. Кухонним ножем вона перерізала пуповину, і не перев'язавши її, помістила немовля разом з плацентою в поліетиленовий пакет і щільно зав'язала ручки пакета.

Встановлено, що жінка усвідомлювала, що її дії призведуть до того, що дитина стікатиме кров'ю і задихнеться. В результаті, новонароджений помер від удушення і крововтрати. Пакет з хлопчиком зловмисниця викинула до вигрібної ями.

Суд визнав жінку винною, але врахував її каяття і активну співпрацю зі слідством.

Їй призначено покарання у вигляді обмеження волі терміном на 5 років.

Читайте такожНа Одещині жінка розсердилась на чоловіка і кинула на землю 3-місячне немовля

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2019 року в Березівському районі Одеської області 31-річна жінка викинула до вигрібної ями свого новонародженого сина. Вона стверджувала, що народила мертвого хлопчика, тіло якого, злякавшись, викинула в яму туалету.

Встановлено, що під час вагітності жінка на обліку у лікаря не перебувала, народжувала без медичної допомоги. Крім того, вона вже має неповнолітню дочку, яка зараз виховується в дитячому притулку.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.