У лікарні перебувають п’ятеро постраждалих через сутички поліцейських / фото REUTERS

На Полтавщині поліція відпустила 23 з 24 найбільш агресивних осіб, затриманих учора під час протестів проти прибуття до медичного центру у Нових Санжарах евакуйованих із Китаю громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на позачерговій сесії Полтавської облради заявив керівник Головного управління Національної поліції у Полтавській області Іван Вигівський.

За його словами, вчора, 20 лютого, 24 найбільш агресивні особи були вилучені із натовпу та доставлені до територіальних відділів Нацполіції.

Відео дня

Він наголосив, що всі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще одна особа перебуває під вартою за ст. 208 ККУ.

За інформацією Вигівського, наразі правоохоронці Полтавщини несуть службу у посиленому варіанті та охороняють санаторій, куди заселили евакуйованих громадян. Цілодобово на патрулюванні перебуває 200 правоохоронців, як поліцейських, так і нацгвардійців.

Читайте такожУ Нових Санжарах поліція затримала 24 протестувальників, їм загрожує до 8 років ув'язнення (фото)

«Правоохоронці, які несуть службу, не мають можливості контактувати з громадянами у санаторії. Всі, хто прибув вчора з Китаю, в тому числі й медики, перебувають в обсервації», - розповів він.

Окрім того, Вигівський зазначив, що вчора під час сутичок постраждали 9 поліцейських. Чотирьом надали меддопомогу у лікарні та відпустили додому. Ще п’ятеро перебувають на стаціонарному лікуванні та потребують додаткового обстеження. Він додав, що окремі правоохоронці постраждали внаслідок потрапляння каміння в голову.

Також, за його словами, до медиків звернулась одна цивільна особа. Лікарі діагностували у неї легкі тілесні ушкодження, надали медичну допомогу та відпустили додому.

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття у медичний центр Нацгвардії, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю через коронавірус громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака перебували 22 особи-члени екіпажу і супроводжувальний медперсонал, а також 72 пасажири.

Ввечері сім автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобуси. В одному з них розбили скло.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах. За даними МВС, за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.