Внаслідок ДТП загинув 78-річний чоловік / фото ГУ НП в Тернопільській області

В поліцію зі зізнанням в скоєнні смертельної ДТП на Тернопільщині звернувся водій, який дізнався про свій розшук із соцмережі.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, учора, 20 лютого, близько 6.30 ранку в селі Білокриниця Кременецького району на дорозі водій одного з автомобілів виявив тіло чоловіка.

У поліції зазначили, що загиблим внаслідок удару невстановленого автомобіля виявився 78-річний місцевий житель. Правоохоронці оголосили у розшук винуватця ДТП, оскільки з місця інциденту він утік.

Відео дня

За даними правоохоронців, за кілька годин після повідомлення поліції водій-втікач особисто зателефонував на лінію «102» Дубенського відділу поліції (Рівненська обл.) і зізнався у причетності до автопригоди на Тернопільщині.

«Чоловік розповів, що після того, як збив людину, злякався, тому не зупинився і втік. При цьому не думав, що наніс смертельну травму, оскільки зачепив пенсіонера дзеркалом свого мікроавтобуса», - йдеться у повідомленні.

Також, за його словами, в момент ДТП було темно, а пішохід раптово вийшов на дорогу за межами пішохідного переходу та вдарився об праве дзеркало автомобіля. Про те, що потерпілий помер, чоловік дізнався з соціальної мережі, після чого одразу прийшов зі зізнанням.

Встановлено, що водій на момент автопригоди був тверезим.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху) ККУ.