Під час урагану штормові хвилі перекочувалися через Об'їзну дорогу / фото Думская

У передмісті Одеси через ураган пошкоджено дамбу в районі Хаджибейського лиману.

Як повідомили УНІАН у мерії Одеси, в результаті вчорашнього урагану дамба зазнала ушкоджень.

Як зазначається, на об'єкт було направлено фахівців профільних комунальних служб, які виявили, за попередніми даними, дві промоїни. Одна - метр завдовжки, інша - близько 10 метрів завдовжки.

Відео дня

У мерії уточнили, що промоїни утворилися між проїжджою частиною і підпірною стінкою. Учора під час урагану штормові хвилі перекочувалися через Об'їзну дорогу, ускладнюючи пересування автотранспорту.

Інформацію про пошкодження спрямовано в департамент цивільного захисту Одеської обладміністрації.

Поки що невідомо, яким чином і за кошти якого бюджету ремонтуватиметься захисна споруда.

Читайте такожУраган в Одесі: через повалені дерева паралізувало рух транспорту

Як повідомляв УНІАН, учора в Одесі під час урагану поривчастий вітер повалив близько 400 дерев, одне з яких смертельно травмувало жінку похилого віку. Пошкоджено десятки автомобілів, через обриви контактної мережі частково не функціонував громадський електротранспорт тощо.

У 2016 році розпочався капітальний ремонт дамби на Хаджибейському лимані в Одеській області. Зокрема, ремонту підлягали 900 метрів дамби, з боку села Усатове. Загальна вартість проекту становила 42 млн грн. Ремонт було завершено, але в 2019 році влада знову заявила про аварійність цієї споруди.

Повідомлялося, що в разі прориву дамби Хаджибейського лиману в зоні затоплення може опинитися район від Пересипського мосту до Жевахової гори. Також прорив дамби становить потенційну небезпеку руйнування залізничних колій, автодоріг і комунікацій, які зв'язують Суворовський район Одеси з центром міста.

Необхідність проведення робіт на дамбі також зумовлена тим, що в разі її прориву, жителі району можуть залишитися без водопостачання й каналізації.

Довідка УНІАН. Земельний насип дамби Хаджибейського лиману споруджувався в 40-х роках минулого століття.