Сума збитків встановлюється / фото: ГУНП у Житомирській області

На Житомирщині у Романівському районі після масштабної пожежі, де згоріло 27 споруд, поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області, 13 квітня близько 14 години до Романівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу села Борятина горить суха трава на значній площі.

У гасінні пожежі разом з вогнеборцями брали участь також правоохоронці, лісівники, жителі Борятина та сусідніх населених пунктів. Медична допомога знадобилась пожежному, якого з ознаками отруєння чадним газом було доставлено до лікарні.

Відео дня

Обставини на місці події з’ясовувала слідчо-оперативна група поліції. Попередньо, що через пориви вітру полум’я від сухостою за селом перекинулось на дерев’яні будівлі у самому селі. Під час огляду згорілої території загалом у 10 га фахівці виявили, що вогонь пошкодив дерева, лісосмуги та 27 приміщень у селі, з яких 16 – нежилі будинки та 2 – де живуть люди. Сума завданого збитку наразі встановлюється.

Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Причини загоряння та обставини пожежі встановлюються.

У с. Борятині упродовж ночі для контролю за ситуацією працювали наряди рятувальників і поліцейських.

Як повідомляв УНІАН, вчора увечері на Житомирщині рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу, яка від сухої трави перекинулася на будинки. О 13:20 внаслідок сильних поривів вітру вогонь фронтом 500 м розповсюдився у населений пункт Борятин та охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля.