Станом на сьогодні пожежі, що вчора знов виникли в чорнобильській зоні, повністю загасили / фото t.me/vitaliy_klitschko

Пожежу, що сталася вчора в Чорнобильській зоні, наразі повністю загасили.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко сьогодні вранці у Telegram-каналі, інформуючи про свою поїздку у зону відчуження.

Читайте такожПожежа в Чорнобилі до кінця не погашена

Відео дня

«Друзі, рано-вранці поїхав у зону відчуження, аби перевірити, чи тривають там пожежі та який зараз радіаційний фон. Станом на сьогодні пожежі, що вчора знов виникли в Чорнобильській зоні, повністю загасили. На ділянках тлінь продовжують працювати пожежно-рятувальні бригади», - зазначив мер.

За його словами, залучена до гасіння пожежі авіація оперативно реагує на потенційні вогнища.

«Радіаційний фон в зоні відчуження нижчий за допустиму норму і становить 0.12 мікрозівертів», - повідомив Кличко.

Він також додав, що за висновками рятувальників, причина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження, а й пожеж у Київській області, у напрямку Житомира.

«Поливо-мийна техніка продовжує роботу в посиленому режимі на вулицях столиці. Тим часом, будь ласка, залишайтесь вдома і не відкривайте вікна», - закликав він.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалась пожежа. Станом на 17:00 рятувальники здійснювали проливання окремих ділянок, де спостерігалось тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників.

Водночас внаслідок шквальних поривів вітру у другій половині дня відбулося ускладнення обстановки - і з’явилися нові три немасштабні осередки тління.

Раніше пожежа в Чорнобильській зоні сталася 4 квітня, її вдалося загасити 14 квітня.