Кілер живий, розповіли в МВС / twitter.com/radiosvoboda

Кілер, який застрелив екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва, отримав серйозні вогнепальні поранення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на місці злочину журналістам повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Ця особа перебуває в лікарні під охороною, його особа встановлюється. Більше щодо його особи наразі я сказати не можу", - заявив він.

Відео дня

“У нього вогнепальні кульові поранення. На даний час живий... серйозні поранення. Давайте трохи почекаємо, щоб ми змогли сказати більше про його стан”, - додав Шевченко.

Читайте такожТіло Вороненкова забрали на судмедекспертизу

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 березня, в центрі Києва в результаті стрілянини колишній депутат Держдуми РФ Вороненков був убитий, його охоронець та кілер дістали поранення.

Заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко однією з основних версій вбивства Вороненкова назвав цілеспрямовані дії Росії.

Вороненков кілька місяців тому переїхав в Україну разом з дружиною, також екс-депутатом нижньої палати російського парламенту Марією Максаковою. Слідчий комітет РФ пред'явив йому заочне обвинувачення і оголосив у федеральний розшук. Вороненкову заочно інкримінували організацію особливо великого шахрайства - рейдерське захоплення у 2011 році будівлі в центрі Москви. Кримінальну справу стосовно Вороненкова було порушено в жовтні 2011 року.

В інтерв'ю одному з українських ЗМІ Вороненков порівняв Росію з нацистською Німеччиною і назвав помилкою окупацію Криму.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав Вороненкова важливим свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. За словами Луценка, Вороненков у своїх свідченнях українським слідчим заявив, що Янукович написав два листи з проханням ввести російські війська в Україну - один на ім'я президента РФ Володимира Путіна, другий - на адресу Держдуми. “У нас є два свідки - екс-депутати Державної думи. Один з них голосував за анексію Криму, інший - ні. І виявляється, що Янукович написав не один, а два листи про введення військ. Один - Путіну, і один- в Держдуму. Він (Вороненков) є важливим свідком, й іншого інтересу у нас до нього немає", - сказав Луценко.