Пропажу профілю

Невідомі зловмисники зіпсували меморіальну дошку, встановлену на честь героя романів «Дванадцять стільців» і «Золоте теля» Остапа Бендера, викравши його барельєф.

Як повідомили УНІАН мешканці будинку, на якому встановлена меморіальна дошка, зникнення барельєфа вони виявили сьогодні вранці.

Читайте такожУрбаністи Одеси придумали, як упорядкувати чергу до пам'ятника Ільфу і Петрову (фото)

Відео дня

Зокрема, з фасаду будинку № 47 по вулиці Катерининській зловмисники зірвали бронзовий профіль відомого літературного персонажа.

Варто відзначити, що вандали зіпсували меморіальну дошку напередодні Дня Служби безпеки України, який відзначається 25 березня, недалеко від відомчої території, яка охороняється спецслужбою, в тому числі, за допомогою камер відеоспостереження.

Довідка УНІАН. В Одесі 1 квітня 2002 року, в рамках святкування Гуморини, на фасаді будинку N 47 по вулиці Катерининській урочисто відкрили меморіальну дошку, створену на честь Остапа Бендера - героя творів Іллі Ільфа і Євгенія Петрова. На дошці бронзовий профіль великого комбінатора і текст: «У цьому будинку жив Остап Сулейман Ібрагім Берта-Мария Бендер Бей». Тоді місцеві жителі почали жартувати про те, що відтепер ні в кого не виникне сумніву в тому, що Великий комбінатор «трудився» саме в Одесі.