В Одесі на Алеї Слави відбулося ще кілька сутичок між українськими активістами і учасниками акції «Безсмертний полк». Як передає кореспондент УНІАН, низка конфліктів сталася на розташованій в парку ім. Тараса Шевченка Алеї Слави, де покладають квіти до монументу Невідомому матросу з нагоди 72-ї річниці з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зокрема, конфлікт стався між так званими «куликовцями», які йшли в колоні «Безсмертного полку», і представниками українських патріотичних організацій.

Учасники акції на Куликовому полі принесли прапор із зображенням палаючого 2 травня 2014 року Будинку профспілок. Патріоти вирвали полотнище, у конфлікт втрутилися співробітники правоохоронних органів. Почалася штовханина.

Читайте такожДень перемоги в Україні: у МВС розповіли, в яких містах сталися сутички

Також українські патріоти фіксують наявність забороненої символіки (георгіївські стрічки, радянська символіка тощо), що також призводить до конфліктів. Зазначені стрічки активісти, у разі необхідності, знімають з букетів, які покладені до підніжжя монумента.

Крім того, учасники акції «Безсмертний полк» напали на журналістів, котрі ведуть зйомку, і спробували вибити у них з рук відеокамеру.

Біля монумента через звукопідсилюючу апаратуру звучать радянські пісні, зокрема, «День перемоги». Патріоти періодично скандують: «Бандера, Шухевич - герої України!», опоненти викрикують свої речівки.

Як відзначили в прес-службі ГУ НП в області, під час заходів, які проходять на Алеї слави з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі, виникла сутичка між групами громадян з різними політичними поглядами.

«Поліцейські не допустили продовження конфлікту. Для з'ясування обставин до Приморського відділу поліції доставлено двох учасників бійки - жінку і 16-річного хлопця», - відзначили в главку, додавши, що в поліцію доставлено ще двох людей за використання забороненої символіки.

Читайте такожУ Запоріжжі сталися сутички між проукраїнськими активістами та учасниками акції "Полк перемоги" (фото)

Радник начальника регіонального главку поліції Руслан Форостяк сказав, що вдячний активістам і патріотам Одеси, які допомагають поліцейським.

«У нас, звичайно, жесть, але ви, хлопці, молодці», - підкреслив Форостяк.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі сьогодні правоохоронці встановили загородження біля входу на Алею Слави, де біля монумента Невідомому матросу в центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка традиційно проходять заходи з нагоди Дня Перемоги.

На Алеї Слави вже були затримані дві особи за напис «СССР» на одязі і розповсюдження забороненої поліграфічної продукції. На алеї ж учасники акції «Безсмертний полк» напали на активіста, який підняв портрет відомого українського націоналіста Романа Шухевича.