У Харкові стався вибух / фото facebook.com/police.kharkov

Правоохоронці кваліфікували як хуліганство вибух в Харкові, який прогримів сьогодні зранку біля одного з магазинів на вулиці Клочківській.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на сторінці у Facebook.

«Слідчими Національної поліції порушено кримінальне провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України – хуліганство», - написав Шкіряк і додав, що за такі дії загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові біля супермаркету стався вибух, є постраждалі (відео)

«За попередніми висновками експертів встановлено, що вибух могло бути спричинено із застосуванням бойової гранати РГН (ручна граната наступальної дії). Крім того, виявлено металеві предмети, котрі могли слугувати засобом для більшого ураження», - повідомив радник глави МВС.

За його інформацією, правоохоронці розробляють декілька можливих версій причини вибуху, в тому числі, замах на вбивство.

Шкіряк не виключив, що подію може бути прекваліфіковано на терористичний акт – стаття 258 КК України.

Він поінформував, що на місці події тривають слідчо-оперативні дії, працюють експерти-криміналісти та вибухотехніки. «Постраждалі від вибуху перебувають під наглядом лікарів, їх стан оцінюють як задовільний», - додав Шкіряк.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 січня, у Харкові внаслідок вибуху біля магазину на вулиці Клочківській госпіталізовано 53-річну жінку та дворічного хлопчика. Інформація про вибух надійшла до поліції близько 9:30. Жінку доставлено до лікарні з попереднім діагнозом рвана рана стегна, хлопчика – рвана рана правої надбрівної області.