У Житомирі СБУ затримала іноземця-кримінального

Співробітники Служби безпеки України затримали у Житомирі іноземця, який перебував у міжнародному розшуку Інтерполу за вбивство.

Як повідомляє прес-центр СБУ, йдеться про громадянина однієї із країн Закавказзя.

Зазначається, що в рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що кримінальний елемент мав статус «смотрящего» за одним із виправних закладів обласного центру.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині пасажир автобуса погрожував підірвати усіх гранатою

«Наприкінці весни 2016 року у розважальному закладі Житомира він застрелив представника конкуруючого угрупування. Зловмисник втік з місця злочину, тривалий час переховувався у тимчасово анексованому Севастополі, на території РФ і був оголошений у міжнародний розшук», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, наприкінці січня зловмисник отримав гарантії «безпеки» від одного із авторитетних «злодіїв у законі».

Так, він в обхід встановлених пунктів пропуску повернувся з РФ до Житомира, де планував перерозподілити сфери впливу серед діаспор вихідців із країн Кавказького регіону.

правоохоронці вилучили наркотики та два пістолети із набоями / фото УСБУ в Житомирській області

«Оперативники СБУ затримали зловмисника в обласному центрі на автостоянці поблизу торговельно-розважального центру. Під час обшуків помешкань, де він переховувався, правоохоронці вилучили наркотики та два пістолети із набоями», - наголосили у відомстві.

Зараз іноземець перебуває під вартою. У спільній операції із затримання небезпечного зловмисника були задіяні співробітники Управління СБУ в Житомирській області, Управління карного розшуку ГУ Національної поліції та бійці спецпідрозділу поліції «Корд», додали в прес-центрі.

Зловмисник тривалий час переховувався у Севастополі та Росії / фото УСБУ в Житомирській області