Очевидці кажуть, що хлопчик збив свою мати / Скріншот

В Одесі 12-річний хлопчик влаштував «перегони» з поліцією на автомобілі BMW, який належить його матері.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління патрульної поліції в Одеській області, вчора вдень патрульні отримали інформацію про іномарку, за кермом якої може бути підліток і можливе вчинення ДТП.

Відповідний опису автомобіль BMW на «єврономерах» інспектори побачили після 21:00 - машина рухалася вулицею Святослава Ріхтера в сторону міжнародного аеропорту «Одеса». На вимоги зупинитися, водій не реагував і продовжував рух.

Читайте такожВ Одесі на паркінгу біля торгового центру іномарка збила трьох людей

«Розуміючи, що за кермом може бути дитина, інспектори, щоб її не лякати, не застосували заходи, передбачені в таких ситуаціях. Тобто, «не затискали», не перекривали шлях, не виставляли на проїжджу частину спецзасоби, не застосовували зброю тощо. Забезпечувався супровід, передавалася відповідна інформація в ефір, підтягувались інші екіпажі...», - розповіли в прес-службі.

Також здійснювалось відведення транспорту, щоб виключити зіткнення з іншими машинами.

Як наголошується, зазначена іномарка виїхала на Овідіопольську дорогу, зробила коло біля аеропорту і потрапила в ДТП, наїхавши на стовп. При цьому водій знову продовжив рух, не реагуючи на вимоги правоохоронців зупинитися.

Разом з тим, як повідомили в управлінні, за зовнішнім виглядом BMW було видно, що авто несправне - «закипає», з-під капота йде дим, двигун періодично глухне.

Через деякий час, повернувшись на вулицю Святослава Ріхтера, машина під час руху наїхала на бордюр і заглухла. Правоохоронці підбігли до автомобіля, але дверцята були закриті зсередини, водій не виходив.

«Тому інспектори за допомогою городян, які прийшли на допомогу, висадили бічне скло і самі відкрили машину. Виявилось, що за кермом - 12-річний хлопчик...», - розповіли в прес-службі.

На місце пригоди була викликана мати дитини, представники ювенального підрозділу поліції. Іномарку відправлено на штрафмайданчик.

За словами очевидців пригоди, 12-річному «гонщику» за кермо дозволила сісти мати на вулиці Гастелло. Нібито хлопчик збив її, «провізши на капоті» і поїхав. Його зупинили і повернули матері, але він знову сів за кермо, виїхав, після чого і відбулися вищеописані події.

Як відзначають у соціальних мережах очевидці, дитина керувала іномаркою, сидячи на подушці. Після зіткнення зі стовпом, машина їхала на спущених шинах. Коли його дістали із салону, він не виглядав переляканим, складалося враження, що «хлопчик готовий кинутися в бій».