В Одесі в залі суду завдали собі поранень семеро обвинувачених у справі про організацію бунту в колонії в 2019 році / фото dpchas.com.ua

У Малиновському районному суді Одеси в залі засідань завдали собі поранень гострими предметами семеро обвинувачених у справі про організацію бунту в 2019 році в Південній виправній колонії (№51).

Читайте такожПід час бунту в одеській колонії постраждали 13 осіб

Як повідомила УНІАН прес-секретар суду Арина Лебедюк, сьогодні суд розглядав питання про продовження запобіжного заходу обвинуваченим.

Відео дня

За її словами, коли суддя оголошував рішення про продовження заходу у вигляді тримання під вартою, обвинувачені почали різати собі різні частини тіла, зокрема, руки, область живота та ін.

«Керівник апарату суду Валентина Савенко оперативно викликала швидку допомогу, потерпілим надано медичну допомогу», - повідомила прес-секретар.

Бунт у Південній виправній колонії: що сталося

  • 27 травня 2019 року в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, що супроводжувався пожежею.
  • Поліція відкрила провадження за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
  • В'ячеслав Аброськін, який обіймав на той час посаду першого заступника начальника Нацполіції України, заявив, що бунт стався за вказівкою "злодіїв у законі».
  • Керівництво Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції заявило, що заколот ініційований шістьма ув'язненими «негативної спрямованості» на чолі з так званим «смотрящим» за колонією. Також повідомлялося, що заколот був узгоджений з деякими ватажками кримінального світу в Одеському регіоні.
  • Після бунту Колонія розформована - близько 450 засуджених направлені в інші виправні установи.
  • Взимку 2020 року прокуратура повідомила про підозру сімом чоловікам, які брали активну участь у заворушеннях.