Під час НП ніхто з людей не постраждав / фото Нацполіція

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розгерметизації газопроводу на Київщині.

Читайте також"Тут якась жесть, дикий шум": під Києвом вибухнув газопровід (відео)

Як інформує Відділ комунікації поліції Київської області, за фактом розгерметизації газової магістралі поблизу смт. Чабани відкрито кримінальне провадження за ст. 292 Кримінального кодексу України (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів).

Відео дня

В рамках досудового розслідування буде призначено низку експертиз та встановлено всі причини і обставини, що призвели до розгерметизації газової труби, зазначили у поліції.

Правоохоронці інформують, що повідомлення про вибухи та запах газу поблизу смт. Чабани Києво-Святошинського району до поліції надійшло на початку першої години ночі.

На місці події працювали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції, кінологи, вибухотехніки, криміналісти, керівництво поліції Київщини, рятувальники та аварійні служби.

Упродовж години фахівці аварійної служби ліквідували витік газу. Жертв та потерпілих немає. Постачання електроенергії у населені пункти відновлено.

Попередня причина аварії - розгерметизація газопроводу.

Наразі поліція забезпечує охорону місця події.

Розгерметизація газопроводу біля Чабанів: що відомо

  • Сьогодні вночі, 15 вересня, в Київській області поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталась розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ - Захід України).
  • У Міністерстві енергетики заявили, що через аварію було перекрито подачу газу до газопроводу, проводять ремонтні роботи, водночас, транзит газу до Європи, попри аварію на газопроводі, забезпечено у штатному режимі.
  • Ремонт триватиме 2-3 дні.