Нині захист клопотатиме про додаткові слідчі дії / ГУНП

Потерпіла унаслідок зґвалтування двома копами у Кагарлику потребує психолога та охорони.

Про це в коментарі 24 каналу розповіла новий адвокат жінки Олена Сотник.

За її словами, найперше потерпілу необхідно забезпечити охороною, однак правоохоронці з цим не поспішають.

Відео дня

«Ті постанови про забезпечення заходу ходять з одного відомства в інше. Цілодобову персональну охорону поліція нібито не може забезпечити. Дуже багато питань, про які ми будемо публічно говорити і вимагати забезпечення охорони для свідка, який сьогодні є у загрозі та небезпеці», – сказала юрист.

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: проти підозрюваних відкрито нові справи – ЗМІ

Сотник пояснила, що стала захисницею у суді жінки, оскільки були сумніви щодо попереднього адвоката.

«Він достатньо серйозно блокував вихід на зв'язок. Ба більше, до Нелі доступ був серйозно обмежений. Ніхто з адвокатів, які б хотіли їй допомогти, не могли жодним чином з нею поговорити. Це викликало підозри», – розповіла жінка.

Попередній адвокат, зазначила Сотник, не подавав жодних клопотань. Нині захист клопотатиме про додаткові слідчі дії, докази й експертизи. Крім того, захист хоче, аби потерпілу допитали на поліграфі й фіксували її покази в суді.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.