Під Харковом розбився літак з курсанатами на борту / фото УНІАН, Марієнко Андрій

"Чорні ящики" літака Ан-26, що зазнав аварії під Харковом, розшифрували.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомила голова підкомітету з державної безпеки і оборони Комітету ВР Ірина Верещук.

"Сьогодні нам доповіли, що "чорні ящики" були розшифровані. Спочатку були проблеми зі звуком, але зараз все розшифровано. Вже сьогодні приступаємо до оцінки того, що було в "чорних ящиках", - сказала Верещук.

За її словами, слідчі розглядають три основні версії катастрофи.

"Розробляють, в основному, три версії - неправильно організація польотів була зроблена, помилка пілотів або людський фактор, і третя - технічна несправність", - сказала вона.

Читайте такожНа технічні несправності наклався людський фактор: у спецкомісії розповіли про обставини авіакатастрофи Ан-26 Під Харковом

Катастрофа Ан-26 під Харковом: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області на 530 км траси Київ-Харків поруч з дорогою впав військовий літак Ан-26 і відразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Кожедуба - всього 27 осіб. 
  • В СБУ заявили, що командир екіпажу літака Ан-26 перед катастрофою доповів про відмову лівого двигуна і запросив захід на посадку.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що літак Ан-26, швидше за все, зачепився крилом за землю.
  • Слідчі ДБР розглядають чотири версії катастрофи літак.
  • Ан-26 був 1977 року випуску. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.