Працівники аптеки зареєстрували електронне звернення до МВС / фото УНІАН

Колектив тернопільської аптеки закликає Авакова втрутитися в ситуацію з виселенням закладу з приміщення в центрі Тернополя.

Як повідомила УНІАН директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільска обласна аптека №78» Ольга Жеруха, 21 травня в приміщення аптеки №78, що у самому центрі міста площею 634 м кв, прийшла виконавча служба з приводу виконання наказу Господарського суду від 21 грудня 2018 року щодо примусового виселення аптечного закладу.

При цьому виламали двері в одне з службових приміщень, згодом замінили замки і вже другий день не допускають працівників аптеки на робоче місце.

«Ми доводимо свою правоту у судах вже тривалий час після того, як у 2007 році міською радою було незаконного оформлено право власності на приміщення аптеки. Судовий розгляд досі триває», – зауважила керівниця аптеки.

У лютому 2019 року виконавча служба вже пробувала виселити аптеку, однак тоді заклад відстояли депутати обласної ради.

Жеруха звернула увагу, що в приміщенні  під час опису майна перебували люди, які не мають стосунку до виконання судового наказу, а також навіть юнаки, які взагалі не змогли пояснити, що вони роблять в даному приміщенні.

«У ситуації, що склалася, мене непокоїть байдужість керівництва обласної ради. Зараз ми констатуємо, що грубо порушується законодавство, здійснюється перешкоджання ведення підприємницької діяльності, недопуск працівників до робочих місць, перешкоджання відпуску лікарських  препаратів важкохворим людям, які потребують термінових операцій, відпуск людей по пільгових рецептах. Відбувається рейдерське захоплення приміщення із нищенням майна, при цьому правоохоронні органи чомусь бездіють», – каже Жеруха.

Колектив тернопільської аптеки закликає Авакова втрутитися в ситуацію з виселенням закладу

Відтак одразу після інциденту вона звернулася через соцмережі до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, аби він дав оцінку тому, що відбулося в Тернополі.

Окрім цього, колектив зареєстрував електронне звернення в Міністерство внутрішніх справ, в  якому звертає увагу на те, що аптечним закладом облради заключено угоду з Державною службою охорони, однак зараз вона не виконується.

Також колектив підготував звернення до президента України Володимира Зеленського, керівника Державної служби охорони та керівника Департаменту державної виконавчої служби при Міністерстві юстиції України з проханням забезпечити законність та забезпечити право аптеки на діяльність.