У поліції прокоментували бійку на Бессарабці / фото facebook.com/mvs.gov.ua

У столичній поліції заявили, що інформація про бездіяльність поліцейських під час бійки на Бессарабці не відповідає дійсності.

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікації поліції Києва, сьогодні деякі ЗМІ, висвітлюючи інформацію про бійку зі стріляниною у центрі столиці, поширили інформацію, що поліцейські не вжили заходів для її припинення.

У поліції наголосили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Відео дня

«Як ми уже повідомляли, упродовж кількох перших хвилин після отримання виклику на місце події прибуло 7 екіпажів патрульної поліції. Безпосередньо виклик на 102 столичної поліції надійшов о 4:40 ранку. Уже через хвилину (4:41) прибув перший наряд поліцейських, інші шість екіпажів поліції прибули упродовж наступних п’яти хвилин. Правоохоронці втрутилися в ситуацію, негайно припинили бійку та затримали 10 осіб, яких доставили до Печерського управління поліції для з’ясування всіх обставин події», - поінформували у столичному главку.

Читайте такожУ центрі Києва сталась масова бійка зі стріляниною: троє потерпілих, десяток затриманих (відео)

Разом з тим у поліції повідомили, що на фото, яке поширюють в соцмережах та ЗМІ, чоловіки у чорній формі, які стоять поблизу в момент бійки, не є поліцейськими, це - охоронці розважальних закладів, які замість того, аби втрутитися в конфлікт та припинити хуліганські дії, стояли і спостерігали за ними.

«Тож у рамках розслідування кримінального провадження діям охоронців також буде надана правова оцінка», - додали у поліції.

В управлінні столичної поліції закликали представників ЗМІ не поширювати недостовірну інформацію та послуговуватися лише офіційними джерелами.

Як повідомляв УНІАН, вранці сьогодні, 4 липня, у центрі Києва, на вулиці Басейній сталася масова бійка зі стріляниною, постраждали троє осіб.

Попередньо встановлено, що між двома компаніями на літньому майданчику поблизу торговельного центру виник конфлікт, який переріс в бійку, під час якої один із учасників дістав зброю та здійснив декілька пострілів. У результаті інциденту одна із учасниць отримала дотикове поранення ноги, лікарі надали їй допомогу на місці події. Окрім того, двоє учасників отримали ножові поранення та були госпіталізовані.

Для з’ясування всіх обставин події до Печерського управління поліції було доставлено 10 осіб.

Розпочато кримінальне провадження за фактом хуліганства.