СБУ викрила в Ізюмі власницю салону краси на співпраці з ФСБ РФ / 

В Україні слід подумати "двічі", до якого салону краси піти. В Ізюмі на Харківщині з клієнтів "втемну" випитували дані про ЗСУ агенти ФСБ Росії. 

У співпраці з ворогом СБУ викрила власницю закладу, яка намагалися дізнатися під час спілкування з клієнтами дані про розміщення військ України в районі деокупованого Ізюма. 

"Найбільше ворога цікавили наявність та періодичність руху військових ешелонів з бронетехнікою та важкою артилерією ЗСУ у напрямку передової", - зазначає СБУ.

Відео дня

Відомство каже, що зрадниця намагалися дізнатися потрібні дані під час побутових розмов, які ініціювала з українцями під час надання косметологічних послуг. Отриману інформацію вона повідомляла ФСБ РФ через свою знайому, яка обіймала посаду у незаконних органах влади РФ під час захоплення Ізюма.

Після деокупації району, згадана колаборантка втекла до Бєлгорода. Тоді вона залучила свою подругу, власницю салону, щоб отримувати інформацію про ЗСУ та ситуацію в Ізюмі, доповідаючи дані спецслужбам РФ. 

СБУ оголосила підозру "зв'язковій" з ФСБ за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі вдалося затримати і власницю салону в Ізюмі. Їй інкримінують підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів ЗСУ).

Розслідування щодо її зрадницької діяльності триває. Власниці салону в Ізюмі загрожує до 8 років тюрми. 

В Одесі судитимуть екс-журналіста за зйомку фейків про Україну

В Одесі на бік Росії перейшов колишній журналіст: він зайнявся зйомкою фейків про Україну та мобілізацію, щоб потім ці сюжети показували на росТБ. 

За даними прокуратури, зрадник співпрацював с пропагандистським телеканалом "РЕН ТВ". Чоловіка затримали, його судитимуть за колабораційну діяльність. Злочин екс-журналісти "тягне" на 7 років тюрми. 

Вас також можуть зацікавити новини: