Дівчина стверджує, що у неї був опік шкіри голови / скріншот

Ціла детективна історія про сварку клієнтки з майстринею-перукаркою сталася в Одеській області. Майстриня, не закінчивши процедуру, виставила клієнтку з вологим волоссям за двері майже опівночі.

На опублікованому у соцмережах відео, яке набрало майже 3,5 млн переглядів, видно, як у дівчини почервоніла шкіра голови. За словами 17-річної Ілони, у неї після походу в салон також піднялася температура. 

Дівчина розповіла, що завжди фарбувала волосся в Одесі, але її майстер поїхав за кордон, тож вона вирішила піти на процедуру до салону в Кілії. Під час процедури, каже дівчина, шкіра голови почала пекти, про що вона одразу сказала майстру. 

Процедура тривала майже до опівночі. Ілона стверджує, що те, що вона показувала своє невдоволення, дуже дратувало майстра. А коли клієнтка заговорила про те, що фарбування волосся затягнулося надовго, майстриня її прогнала. Дівчині кілька днів після процедури було погано, у неї була підвищена температура. Лікарі "швидкої" сказали, що у неї алергія, проте через кілька днів у клініці Ілона почула інший діагноз. "Два шари спалено, тобто це хімічний опік першого ступеня", - каже дівчина. 

Майстер Марія своє обличчя показувати заборонила, проте погодилася прокоментувати ситуацію телефоном. Каже, що використовувала якісну фарбу, а про тривалість процедури домовлялися заздалегідь.

Журналісти вирішили звернутися до трихолога Кузьми Хобзея. Фахівець каже: на око складно визначити, проте є два варіанти. Перший - це контактний дерматит, пов'язаний з подразнювальною дією компонентів фарби, легкий хімічний опік. Другий варіант - це алергічна реакція на компонент фарби.

Якщо це опік, то це наслідок неправильної технології, а якщо алергія, то тут потрібно було перед фарбуванням зробити тести на шкірну алергію або ж патч-тест.

Адвокат Богдан Кушнір каже, що хоч, можливо, клієнт не завжди має рацію, існують правила. Тож у цій ситуації може бути два варіанти відповідальності.

"За Цивільним кодексом невиконання певних договорівних зобов'язань або порушення прав споживачів, звичайно, тягне за собою можливість подачі заяви до суду і відшкодування завданої шкоди - як моральної, так і матеріальної. Якщо ми кажемо про те, що особа отримала певні опіки шкіри або дерматит, це може кваліфікуватися як 125 стаття Кримінального кодексу, тобто завдання легких тілесних ушкоджень, які заподіяли незначний розлад здоров'я", - пояснює адвокат. 

Зараз шкіра голови в Ілони загоїлась, та дівчина каже, що стан волосся значно погіршився. Нині й Ілона, і майстриня Марія переконані у тому, що вони мають рацію. Обидві написали заяви до поліції, а остаточну крапку в цій історії має поставити суд. 

Як шахрайка обманювала салони краси в Києві

Шахрайка робила дороговартісні процедури у різних салонах краси Києва і не платила за роботу майстрів. Журналісти дізналися, як дівчина змогла провернути свою аферу, та як захистити себе від подібних шахраїв.

Вона робила процедури, а потім нібито не могла розрахуватися через проблеми з інтернет-банкінгом. Клієнтка нібито пішла до авто по готівку, залишивши свою сумочку. Сумочка виявлялася порожньою, а аферистка так і не платила. 

Вас також можуть зацікавити новини: