На Луганщині викрили трьох військових, які крали харчові продукти з госпіталю / фото dbr.gov.ua

На Луганщині викрили трьох військовослужбовців, які крали харчові продукти з військового госпіталю.

Як повідомляє прес-служба ДБР, за даними слідства, у липні 2020 року 32-річний вінничанин, проходячи військову службу за контрактом у Збройних силах України, тимчасово виконував обов’язки заступника начальника з матеріально–технічного забезпечення однієї з військових медичних установ.

Скориставшись тим, що у вихідні та святкові дні кількість пацієнтів та працівників госпіталю значно менше харчуються в їдальні, т.в.о. заступника штучно створював надлишки продуктів та привласнював їх для продажу.

Відео дня

Читайте такожМережу обурило відео з жінкою, яка рве квіти з клумби у Харкові (відео)

Молодший лейтенант залучив до неправомірних дій водія, якому доручив завантажувати продукти з продовольчого складу до службового автомобіля та вивозити їх з території. Після цього продукти перевантажували за межами військової частини на особисту автівку іншої військовослужбовиці, яка шукала місця реалізації і продавала їх.

8 серпня слідчі ДБР затримали молодшого лейтенанта - організатора злочину і керівника організованої злочинної групи.

У ході обшуку виявлено та вилучено харчові продукти, які належать військовому госпіталю. Сума збитків встановлюється.

фото dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом військовослужбовцям у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду організованою злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України). У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Вас також можуть зацікавити новини