Зловмисники придбали гелікоптер «Robinson r-44» / фото СБУ

На Волині Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіональної злочинної групи, учасники якої налагодили механізм нелегального переправлення цигарок через кордон за допомогою гелікоптера.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організатори придбали в одній із східних областей України гелікоптер «Robinson r-44».

Відео дня

«У квітні ділки завершили обладнання вертольота під контрабандні перевезення. Літальний засіб перетинав кордон на низькій висоті, щоб не бути зафіксованим прикордонниками. Гвинтокрил приховували у замаскованих ангарах», - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, щодня зловмисники переправляли через кордон товар вартістю до 30 тис. дол.

Правоохоронці затримали членів злочинної групи у Ковельському районі під час чергової спроби переміщення 15,2 тис. пачок цигарок українського виробництва. Крім товару, у ділків вилучено гелікоптер і мікроавтобус. Загальна вартість конфіскованого майна становить майже 85 тис. дол.

У межах кримінального провадження планується повідомити зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 та ст. 334 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Вас також можуть зацікавити новини: