Наїзд на курсанток - справу проти майора передали до суду / фото: Суспільне

Київські слідчі направили до суду справу проти водія, який наприкінці серпня травмував трьох курсанток.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Читайте такожСтала відома особа винуватця моторошної ДТП на МайданіЯк повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління Головного управління Нацполіції у м. Києві Анатолій Андросович, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна з розслідування ДТП:

Відео дня

«Ми з’ясували, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Він не впорався з керуванням та скоїв наїзд на курсанток, котрі стояли біля адмінбудівлі. Внаслідок автопригоди троє дівчат отримали переломи кінцівок. Їх відразу з місця події госпіталізували», - сказав Андросович.

Правоохоронці затримали водія 1974 року народження у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Слідчі провели автотехнічну експертизу технічного стану автівки та автотехнічну експертизу механізму ДТП. Правоохоронці довели причетність правопорушника до скоєного злочину та оголосили йому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт разом із матеріалами кримінального провадження скеровано до суду. Винуватцю ДТП загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

Як збили курсанток:

  • 25 серпня в Києві на території військової частини на вулиці Зоологічній водій авто Toyota Prius скоїв наїзд на трьох курсанток Української військово-медичної академії. Майора 1974 року народження затримали на місці події, він був у стані алкогольного сп'яніння, що підтвердив драгер.
  • За фактом ДТП столична поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ ("порушення правил безпеки дорожнього руху"). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років.
  • Три 23-річних дівчини отримали каліцтва в результаті наїзду: двом ампутували по одній нозі (одна з дівчат може позбудеться обох ніг), у третьої переламані обидві нижні кінцівки.
  • Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід майору медичної служби, підозрюваному у скоєнні ДТП, у вигляді утримання під вартою.