зловмисником виявився раніше тричі судимий Віталій Рудзько / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

Чоловіку, який у вагоні поїзда напав на пасажирку, загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці прокуратури Києва у Facebook.

"Зранку 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням "Маріуполь-Київ" пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку. За словами потерпілої, чоловік вночі проник у купе, та в присутності її малолітньої дитини почав наносити численні удари кулаками по обличчю та намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника та повідомити про подію провідницю та пасажирів потягу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прокуратурі додали, що одразу після прибуття потягу на станцію залізничного вокзалу "Київ - Пасажирський" чоловіка затримали.

Читайте такожНа Житомирщині 23-річний молодик намагався зґвалтувати сусідську дитину

"Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Сьогодні Солом'янським районним судом столиці підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строком до 28 вересня.

Як повідомляв УНІАН, зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н.

Постраждала Анастасія Лугова повідомила у Facebook, що зловмисник проник в купе близько 03:00, вона прокинулася від ударів по голові.