Чоловік у трусах напав на жінку з дитиною і намагався її зґвалтувати / фото politie.nl

Чоловіка, який цієї ночі побив і намагався зґвалтувати молоду жінку в поїзді "Маріуполь - Київ", було сьогодні затримано поліцією.

Про це в Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Поліція і прокуратура готує йому підозру за статтями - завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості та спроба зґвалтування. Поліція і прокуратура проситиме суддю обрати запобіжний захід у вигляді арешту без права виходу під заставу, оскільки ця людина просто небезпечна для оточення", - написав він.

Відео дня

Читайте такожПобив і намагався згвалтувати: у поїзді "Маріуполь-Київ" чоловік у трусах напав на жінку з дитиною (фото, відео)

За даними заступника міністра, зловмисник - уродженець Запоріжжя Віталій Рудзько, 1975 року народження, раніше був тричі судимий: в 1996 році - за викрадення автомобіля, в 1999 - за хуліганство, в 2008 - за крадіжку.

Постраждала від нападу рецидивіста Анастасія Лугова. Згідно з повідомленням на її сторінці в Facebook, напад стався близько 03:00. Зловмисник проник в купе, де вона їхала з сином, побив її і, погрожуючи синові, намагався домогтися її згоди на статевий акт.

"В купе я була з сином. Прокинулася від ударів по голові. Невідомий проник у наше купе, одягнений був тільки в труси, заблокував двері і почав бити. Притиснув до ліжка. Тримав за горло і бив багато разів. Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати і просити "Не бити маму", на що невідомий розвернувся і хотів вдарити сина", - написала вона.

В результаті постраждала зуміла вийти із ситуації і сховалася з сином в купе у провідниці сусіднього вагона, куди бігла з криками, стукаючи в усі двері. Окремо жінка зазначила, що ніхто з чоловіків, що їхали у вагоні, не прийшов їй на допомогу.

Пізніше Геращенко повідомив, що суддя Солом'янського районного суду, Горбатовська Світлана, задовольнила клопотання прокуратури і поліції й відправила Віталія Рудзько, підозрюваного в побитті та зґвалтуванні Анастасії Лугової на два місяці за ґрати без права виходу під заставу.

"Досудове слідство у справі буде повним, всебічним та проведеним в розумні терміни. Справедливість є і за неї варто боротися!", - зазначив Геращенко.