Плантацію конопель виявили співробітники місцевої прокуратури / фото поліції Сумщини

На Сумщині правоохоронці виявили плантацію елітних конопель, вартість яких складає 7 мільйонів гривень.

Читайте такожВ Одеській області знайшли плантацію конопель на 40 мільйонів гривеньЯк повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Сумській області, майже 2,5 тисячі кущів дорогого «карликового» сорту конопель росли на полі поблизу села Бабаківка Білопільського району.

«Кожен рядок плантації, площа якої складала чверть гектара, був обладнаний системою крапельного поливу, ретельно доглянутий та підживлений», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незаконний посів нарковмісних рослин виявили працівники прокуратури, коли виїздили у справі по розслідуванню самовільного захоплення землі. Прокурори сповістили про плантацію поліцію.

Кожен рядок конопель був обладнаний системою крапельного поливу / фото поліції Сумщини

Як уточнили УНІАН у прес-службі прокуратури Сумської області, земельну ділянку площею 0,25 га, засіяну близько 2,5 тис. рослин коноплі, 26 серпня виявив прокурор Конотопської місцевої прокуратури.

«Вказані рослини росли рядами, земельна ділянка повністю очищена від бур’янів, між рядами прокладено систему поливу. Поруч із вказаною земельною ділянкою виявлено електронасос, електрогенератор, за допомогою яких здійснювався підйом води зі ставка, та ємності з добривом для обробки рослин», – йдеться у повідомленні.

За приблизними оцінками, вартість вилученої наркотичної сировини на «чорному ринку» може сягати 7 млн грн.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ та розпочате досудове розслідування, в рамках якого встановлюється коло осіб, причетних до посіву та вирощування заборонених рослин.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.