Раніше засуджений намагався переконати суддів у тому, що вчинив таке з коханою зопалу / instagram.com/nastya_ukrain_zp

Віталія Чайковського, який підпалив свою наречену під її домом, засудили до 15 років позбавлення волі.

Такий вирок виніс сьогодні суд у Запоріжжі, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожНа Житомирщині внаслідок падіння дельтаплана загинув пілот (фото, відео)

Як повідомив журналіст з зали суду, на засіданні чоловік поводився спокійно та був внутрішньо готовий до найжорсткішого рішення суддів щодо себе.

Крім того, суд вирішив стягнути 1 мільйон гривень моральної шкоди на користь родичів загиблої, а також 200 тисяч гривень, які рідні витратили на лікування дівчини.

Раніше засуджений намагався переконати суддів у тому, що вчинив таке з коханою зопалу, проте судді пояснення чоловіка відкинули.

Що відомо про злочин

  • Інцидент стався у липні 2019 року в одному зі спальних районів Запоріжжя на очах у свідків. Пара посперечалася, і чоловік, який придбав напередодні каністру з бензином, вилив паливо на дівчину, підпаливши її.
  • Потерпілої виявилась місцева мешканка Анастасія Ковальова. Унаслідок займання вона отримала 90% опіків шкіри і вже невдовзі померла в лікарні.
  • Сам зловмисник – Віталій Чайковський – був одразу затриманий. Правоохоронцям він доводив, що підпалив наречену ненавмисно: просто хотів налякати.
  • Водночас подруги загиблої розповідали, що Чайковський був щодо дівчини ревнивий, не дозволяв навіть зустрічатися з друзями.