Ліквідація пожеж триває / Фото dsns.gov.ua

Під час ліквідації пожеж у Луганській області, що виникли 30 вересня та 1 жовтня, виявлено тіла вже 11 осіб.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook, триває гасіння семи основних осередків загоряння лісових насаджень на території області.

Читайте такожУ зоні пожеж на Луганщині зникли чотири людини - ДСНС

Відео дня

Так, ліквідовано осередок пожежі лісової підстилки поблизу с. Чмирівка Старобільського району.

Локалізовано частини двох осередків: в районі населених пунктів Боброве, Борівське та Осколонівка, а також поблизу Трьохізбенки, Муратове та Капітанове.

Найбільш складна ситуація

За даними Державної служби щодо надзвичайних ситуацій України, найбільш складна ситуація склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапили 32 населених пункти.

Скріншот з Facebook

Зараз рятувальники продовжують боротися з пожежею на околиці с.Смолянинове Новоайдарського району, де вогнем пройдено понад 1,4 тис. га лісових насаджень, в результаті поривів вітру періодично спостерігається виникнення верхової пожежі в районі населених пунктів Боровеньки, Щедрищеве і Пурдовка.

Фото dsns.gov.ua

"Сили та засоби ДСНС зосереджені на захисті населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу с.Боровеньки та газорозподільної станції на околиці с. Олександрівка. Працює важка інженерна техніка ЗСУ (БАТ)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, пожежники працюють поблизу населених пунктів Боброве, Воронове та Борівське, де спостерігається подальше поширення пожежі в напрямку м.Сєвєродонецька. Там загоряння лісового масиву на площі 8,5 тис. га.

Наступним центром є площа поблизу н.п. Трьохізбенка, Муратово і Капітаново (Новоайдарський район).

Також рятувальники гасять лісову пожежу поблизу сіл Лобачеве та Геївка (Станично-луганський район) на площі 300 га. для гасіння додатково залучено пожежний потяг.

Фото dsns.gov.ua

Черговим осередком є місцевість між селами Піщане, Нижньотепле та Артема (Станично-луганський район). Там загоряння очерету та сухої рослинності на площі понад 110 га.працює важка інженерна техніка ЗСУ (БАТ).

Крім того, вогнем пройдено 1,1 тис.га лісу поблизу с. Вільхове (Станично-луганський район). Там працює важка інженерна техніка ЗСУ (ІМР).

І нарешті, сьомий центр, де продовжують працювати рятувальники, територія поблизу с.Болотене (Станично-луганський район), де спостерігається загоряння понад 6 га очерету та сухої рослинності.

За попередніми оцінками орієнтовна площа, пройдена вогнем усіх 8 осередків, становить понад 20 тис. га.

В ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС).

Інформація про знищення та пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.

Пожежі на Луганщині: що відомо станом на 3 жовтня

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували.
  • 2 жовтня на території Луганської області гасіння пожеж тривало.
  • За даними ДСНС, найбільш складна обстановка склалася від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.
  • Евакуйовано 150 осіб. Орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 13 тис. га.
  • За фактами пожеж поліція відкрила 10 кримінальних проваджень.
  • Виявлені тіла 8 загиблих осіб. Також травмовано 18 осіб. Чотири людини зникли.